NL|EN

IFS Food versie 7 gepubliceerd

Op 6 oktober 2020 werd de nieuwe versie van de IFS Food Standaard gepubliceerd. Audits t.o.v. deze nieuwe versie worden vanaf 1 maart 2021 uitgevoerd. De implementatie is verplicht voor alle gecertificeerde bedrijven vanaf 1 juli 2021.

Wijziging versie 7 t.o.v. versie 6.1

Hieronder vindt u een samenvatting van de belangrijkste wijzigingen in de nieuwe versie.

  • Meer focus op de beoordeling ter plaatse, minder op documentatie.
  • Nieuwe benaming: geen audit meer, maar een beoordeling. Dit om de product- en procesbenadering van IFS in overeenstemming met ISO/IEC 17065 te benadrukken.
  • 15% minder vereisten.
  • Verbeterde structuur van het certificeringsprotocol afgestemd op de behoeften van de IFS stakeholders.
  • Duidelijker scoresysteem.
  • Duidelijk gestructureerd beoordelingsrapport met gestandaardiseerde secties
  • Elke derde IFS-certificeringsbeoordeling wordt onaangekondigd gehouden.
  • Food Safety Culture is verwerkt in de eisen.
  • Een geldig GLN (Global Location Number) wordt verplicht voor leveranciers in de Europese Economische Ruimte (EER) en het Verenigd Koninkrijk.
  • Extra tools om kwaliteitsmanagers te ondersteunen, bijv. nieuwe e-learning opleidingen, bijgewerkte IFS auditXpressX Software en IFS Audit Manager App voor interne audits.

 

Meer weten over Food Safety Culture? Lees ons nieuwsartikel van 17/06/2020.

Hulp nodig bij het toepassen van de IFS vereisten? Neem contact met ons op en we overleggen samen hoe we u kunnen ondersteunen: info@amnorman.be.

 

 

Schrijf u in op de blog

 
 
Interesse in

 
 
Interesse in

 
General: Help and guidance towards achieving ISO 9001
General: ISO 14001
General: Specs, labels, claims, nutrition
Food sector: Child daycare centres (Q-kids)
Food sector: Food allergens and allergen management
Food sector: Food defence, food fraud and business continuity
Food sector: Food packaging
Food sector: HACCP - Food
Food sector: ISO22000, BRC, FSSC, IFS, GFSI, GLOBAL MARKETS
Animal feed: FCA, GMP+, QS
Animal feed: HACCP - Feed