NL|EN

Start-Up #2 YoGonut

Start-ups zijn de aanjagers van de voedselinnovatie en vaak zijn het nieuwe veelbelovende start-ups die met de echte innovaties aankomen. De Normanisten begeleiden ook deze start-ups met het nodige enthousiasme.
Vandaag het succesverhaal van YoGonut. Eén van de start-ups die we sinds vorig jaar ondersteunen.

Het verhaal van Annick

Annick: ‘Ik ben sinds mijn jeugd gepassioneerd door voeding. Ik behaalde het diploma van chef-kok en ging daarna aan de slag in de cateringsector. Ik kreeg na een tijd te maken met een ernstige ziekte waar de medische wereld weinig of geen gepast antwoord op had. Ik ben dan na lang zoeken bij orthomoleculaire voeding terecht gekomen en ben zelfs gaan studeren voor orthomoleculair nutritionist.’

Annick ontmoet geregeld mensen die bepaalde voedingsmiddelen moeten of willen vermijden zoals geraffineerde suiker, gluten, lactose, melk of dierlijke producten, maar ook mensen die hun immuniteit en weerbaarheid willen versterken. Ze ontwikkelde een hoogwaardig ontbijt of tussendoortje op basis van noten. YoGonut is biologisch, rauw, gefermenteerd, zonder gluten, lactose of toegevoegde suikers en volledig plantaardig.

Annick: ‘YoGonut is een gefermenteerde notencrème op basis van biologische noten en vruchten, aangevuld met een heerlijke granola van bessen, zaden, pitten,… Je eet het als ontbijt of als snack tussendoor en het is klaar voor gebruik. YoGonut is speciaal ontwikkeld om de immuniteit van het lichaam te ondersteunen en vooral mensen die intolerant of allergisch zijn, hebben nu eindelijk een volwaardig en vooral lekker ontbijt!'

Samenwerking AMNorman

De productontwikkeling gebeurde in een proefkeuken en de ontwikkelings- en opstartkosten werden gefinancierd d.m.v. crowdfunding. De producten zijn te verkrijgen via de webshop. Sinds kort is er ook een overeenkomst met een distributeur zodat de producten over het hele land verkocht zullen worden.

Annick: ‘Wanneer je als kleine start-up een innovatief product hebt ontwikkeld dan is alles nieuw en onbekend. Daarom was het voor ons belangrijk om met een betrouwbare partner te kunnen samenwerken voor de opbouw van ons autocontrolesysteem.
Aangezien er voor ons product nog geen autocontrolegids bestaat, moest ons autocontrolesysteem gevalideerd worden door het FAVV. Een reden te meer om ons te laten begeleiden door AMNorman.
Ook voor de opmaak van de verpakking kregen we ondersteuning van AMNorman. Ze wezen me op de verplichte vermeldingen en gaven aanbevelingen hoe deze op de verpakking te vermelden.’

Wil je ook ondersteuning bij jouw succesverhaal? Wellicht kunnen onze Normanisten helpen, contacteer ons: INFO@AMNORMAN.BE of 09 223 84 89.

 

Schrijf u in op de blog

 
 
Interesse in

 
 
Interesse in

 
General: Help and guidance towards achieving ISO 9001
General: ISO 14001
General: Specs, labels, claims, nutrition
Food sector: Child daycare centres (Q-kids)
Food sector: Food allergens and allergen management
Food sector: Food defence, food fraud and business continuity
Food sector: Food packaging
Food sector: HACCP - Food
Food sector: ISO22000, BRC, FSSC, IFS, GFSI, GLOBAL MARKETS
Animal feed: FCA, GMP+, QS
Animal feed: HACCP - Feed