NL|EN

Falend Food Defense Plan leidt tot naalden in aardbeien

In Australië zijn bij zes merken naalden en spelden in de aardbeien gevonden.

"Iemand probeert de industrie te saboteren. Terwijl ze dat doen brengen ze ook het leven van baby’s, kinderen en gezinnen in gevaar”,  dat zei de premier van Queensland Annastacia Palaszczuk tijdens een persconferentie, waar ze de beloning bevestigde. De getroffen merken beweren dat iemand de aardbeien heeft gesaboteerd en er naalden en spelden heeft ingestopt."

Prijs gedaald tot onder productiekost

De warenhuisketen Woolworths Group heeft ondertussen alle aardbeien van de betrokken merken uit de rekken gehaald. De aardbeienprijzen in het hele land zijn sterk gedaald. Australische media meldden dat de prijzen gedaald zijn tot onder de productiekosten. Hierdoor worden de telers gedwongen om tonnen aardbeien te dumpen.
Australië heeft een aardbeienproductie ter waarde van bijna 80 miljoen euro per jaar. En de staat Queensland speelt daar als producent een erg belangrijke rol in. 


Een doeltreffend Food Defense Plan nodig op maat van uw bedrijf? Onze adviseurs kunnen u ondersteunen bij de risicoanalyse, opleiding medewerker of het testen van de doeltreffendheid van de genomen maatregelen.
Contacteer ons nu.

Ondertussen werden ook in andere vruchten naalden aangetroffen. Veel kwekers hebben nu metaaldetectoren besteld om hun vruchten te scannen vooraleer ze op de markt te brengen.

Lees verder: Bron : VRT Naalden in Australische aardbeien, 60.000 euro voor gouden tipLees verder: Bron : VRT Australië is in de ban van naalden in aardbeien en ander fruit
 

Schrijf u in op de blog

 
 
Interesse in

 
 
Interesse in

 
General: Help and guidance towards achieving ISO 9001
General: ISO 14001
General: Specs, labels, claims, nutrition
Food sector: Child daycare centres (Q-kids)
Food sector: Food allergens and allergen management
Food sector: Food defence, food fraud and business continuity
Food sector: Food packaging
Food sector: HACCP - Food
Food sector: ISO22000, BRC, FSSC, IFS, GFSI, GLOBAL MARKETS
Animal feed: FCA, GMP+, QS
Animal feed: HACCP - Feed