NL|EN

FSMA - Food Modernization Act

FSMA werd begin 2011 in de VS aangenomen en is gericht op het aanscherpen van de veiligheid van voedingsmiddelen die onder de verantwoordelijkheid van de FDA vallen. De nieuwe wet richt zich sterk op het voorkomen van problemen met de voedselveiligheid (zowel van geïmporteerde producten als in de VS geproduceerde producten).

De eisen aan het voedselveiligheidssysteem zijn vertaald naar Good Manufacturing Practices, Hazard Analysis en Risk Based Preventive Controls.
Uw huidig voedselveiligheidssysteem gebaseerd op de HACCP principes, zal dan ook moeten worden aangepast aan de eisen van de FSMA.

 

Preventive Controls Qualified Individual

Daarnaast is het een belangrijke eis dat elk bedrijf moet beschikken over een PCQI (Preventive Controls Qualified Individual). Dit is een persoon die verantwoordelijk is voor het opstellen en het onderhouden van het voedselveiligheidssysteem. 

Deze PCQI mag zowel intern als extern zijn en dient te beschikken over een officieel trainingscertificaat.
Vorige week mocht onze consulent Pascal Brysse zijn trainingscertificaat ontvangen van de FDA, hij kan dus optreden als externe PCQI of u ondersteunen bij het toepassen van de FSMA regels.

Heeft u hulp nodig bij de implementatie van de FSMA vereisten of ondersteuning door een externe PCQI? 
Neem dan contact met ons op of +32 (0)9 223 84 89.

 

Schrijf u in op de blog

 
 
Interesse in

 
 
Interesse in

 
General: Help and guidance towards achieving ISO 9001
General: ISO 14001
General: Specs, labels, claims, nutrition
Food sector: Child daycare centres (Q-kids)
Food sector: Food allergens and allergen management
Food sector: Food defence, food fraud and business continuity
Food sector: Food packaging
Food sector: HACCP - Food
Food sector: ISO22000, BRC, FSSC, IFS, GFSI, GLOBAL MARKETS
Animal feed: FCA, GMP+, QS
Animal feed: HACCP - Feed