NL|EN

Een Nutri-score op jouw verpakking?

Een Nutri-score op jouw verpakking?

Nutri-Score is een duidelijk zichtbaar pictogram met vijf letters en vijf kleuren. Het vat de informatie over de voedingswaarde van een product netjes samen. De score is gebaseerd op een wetenschappelijk algoritme welke rekening houdt met de voedingsstoffen die in het kader van een evenwichtige voeding de voorkeur verdienen (vezels, proteïnen, fruit en groenten) en voedingsstoffen waarvan het verbruik beter beperkt wordt (verzadigde vetzuren, suiker en zout).

Vorige zomer heeft Minister Van Volksgezondheid, Maggi De Block, de Nutri-score ingevoerd, echter nog zonder wettelijke omkadering.  Sinds 1 april 2019 is het “Koninklijk Besluit van 1 Maart 2019” van kracht, die hiervoor nu wel een duidelijk wettelijk kader definieert. Het vermelden van de Nutri-score op een verpakking blijft wel een vrijwillige keuze.

Wil je als exploitant het logo gebruiken, dan moet je hiervan de Federale overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu op de hoogte stellen. De nuttige documenten zijn hiervoor te raadplegen op de website www.health.belgium.be.

Heeft u vragen of advies nodig bij het uitwerken en/of de registratie van uw Nutri-score, dan staat AMNorman klaar om u met raad en daad bij te staan: info@thelabellingadvisors.com.

Meer info via FOD Volksgezondheid

 

 

Schrijf u in op de blog

 
 
Interesse in

 
 
Interesse in

 
General: Help and guidance towards achieving ISO 9001
General: ISO 14001
General: Specs, labels, claims, nutrition
Food sector: Child daycare centres (Q-kids)
Food sector: Food allergens and allergen management
Food sector: Food defence, food fraud and business continuity
Food sector: Food packaging
Food sector: HACCP - Food
Food sector: ISO22000, BRC, FSSC, IFS, GFSI, GLOBAL MARKETS
Animal feed: FCA, GMP+, QS
Animal feed: HACCP - Feed