NL|EN

Full day

Excel voor bedrijfstoepassingen

Elk levensmiddelenbedrijf moet voedselveiligheid hoog in het vaandel dragen. Naast fysische en chemische, is de microbiële contaminatie hierbij een belangrijke parameter.
Microbiologie is een ruim en moeilijk onderwerp. Daarom gaan we twee volle dagen dieper in op de verschillende soorten micro-organismen (zowel bederf als pathogeen), hun invloed op voeding en mens en de verschillende analysemethodes. We bekijken wat de wetgeving voorschrijft en welke hygiënemaatregelen en -processen je kan toepassen in de strijd met deze 'beestjes'.
We geven een overzicht van de eigenschappen en bronnen van deze voedselgebonden micro-organismen, we leggen uit welke verhittingsmethodes er bestaan en welke impact deze hebben en we staan stil bij verschillende conserveringsmethodes zoals MAP-verpakking of wijziging van intrinsieke factoren. Je leert laboresultaten correct interpreteren en wat je moet doen met niet-conform resultaten.
Tijdens de tweede opleidingsdag staat er een praktische rondleiding in het laboratorium microbiologie van Labo Ecca gepland, gevolgd door een vragenronde met gastspreker Bart Aesaert. Hierin kunt u uw vraagstukken en casussen uitgebreid aan bod laten komen.
 
Doelgroep: kwaliteitsmedewerkers en -verantwoordelijken in de voedingsindustrie

Datum: 2-daagse opleiding, 30 april en 7 mei 2019
 

 

LesgeverPascal Brysse, Lead consultant
DatumTuesday, 30 April 2019
Aanvang9h30
Einde15h30
AdresKantoren United Experts - Ieper
Ter waarde 48, 8900 Ieper
OrganisatorAMNorman
Prijs280,00 euro
Volzet