NL|EN

Datum: 23 mrt 2018

Auteur: Pascal Brysse

Sector: Algemeen, Voedingssector, Dierenvoeding

Dienst: Begeleiding naar ISO 9001, ISO22000, BRC, FSSC, IFS, GFSI, GLOBAL MARKETS


Volgend artikel"Beweging in de verpakkingswereld, Mosh & Moah"
Vorig artikel"Nieuwe regels etikettering alcoholische dranken?"
Alle artikelen

GDPR <<>> Bezoekersregistratie

GDPR?

 U heeft er wellicht al van gehoord ... GDPR. De General Data Protection Regulation die op 25 mei 2018 in werking treed en de privacy van de Europese inwoners moet beveiligen.

Deze nieuwe verordening heeft vooral impact voor de marketing en HR afdelingen van het bedrijf, die zorgvuldiger gaan moeten omspringen met persoonsgegevens.
Echter ook kwaliteitsmedewerkers moeten rekening houden met deze wetgeving...

Bezoekersregistratie

"BRC 7, 4.2.2 - Maatregelen verzekeren dat uitsluitend bevoegd personeel toegang heeft tot de productie- en opslaggebieden, en dat toegang tot de vestiging voor medewerkers, aanbesteders en bezoekers wordt beheerd. Een verslaglegging van bezoekers zal plaatsvinden."
 

Kwaliteitsnormen alsook veiligheidsnormen vereisen een bezoekersregistratie om na te gaan wie er in het bedrijf is langsgeweest of wie aanwezig is op het moment van een incident, bijv. bij een brand.

En wat staat er in zo'n bezoekersregister ... Jawel: persoonsgegevens
In veel bedrijven zie je vaak de ganse log van bezoekers van de afgelopen dagen...
Het bezoekersregister dien je dus ook confidentiëler te maken zodat een bezoeker niet kan zien wie er voorheen op bezoek was.
Dat kan d.m.v. elektronische registratie (bijv. Lobbipad...). Voor kleinere bedrijven of bedrijven met weinig bezoekers kan een registratiedocument per bezoeker opgesteld worden i.p.v. een blad met meerdere bezoekersregistraties.

Vragen over de toepassing van de GDPR regels? Contacteer ons: info@amnorman.be

 

Schrijf u in op de blog

 
 
Interesse in

 
 
Interesse in

 
Algemeen: Begeleiding naar ISO 9001
Algemeen: ISO 14001
Algemeen: Uitvoeren van interne audits
Voedingssector: FAVV eisen en autocontrole
Voedingssector: Food defense, food fraude en business continuity
Voedingssector: HACCP - Food
Voedingssector: Hier eet men veilig
Voedingssector: ISO22000, BRC, FSSC, IFS, GFSI, GLOBAL MARKETS
Voedingssector: Kalibratie
Voedingssector: Kinderdagverblijven (Q-kids)
Voedingssector: Q-IT
Voedingssector: Specs, labels, etiketten, claims
Voedingssector: Voedingsallergenen en allergenenbeheer
Voedingssector: Voedingsverpakkingen
Voedingssector: Voedingswaarde
Dierenvoeding: Etikettering en claims diervoeding
Dierenvoeding: FCA, GMP+, QS
Dierenvoeding: HACCP - Feed
Samenwerking groepen: LabelDoc