NL|EN

Het Voedselagentschap maakt de resultaten bekend van de aangekondigde controleactie in Eeklo.

Het Voedselagentschap maakt de resultaten bekend van de aangekondigde controleactie in EEKLO.Van maandag 22 tot en met zondag 28 februari werd in Eeklo een aangekondigde controleactie gehouden. 15 controleurs van de Provinciale Controle-Eenheid Oost-Vlaanderen hebben 140 bedrijven uit de distributiesector en actief in de voedselketen gecontroleerd.

[De samenwerking met de stad Eeklo verliep zeer goed. Op de vormingssessie georganiseerd door de stad Eeklo en het Voedselagentschap die de controleactie voorafging waren maar een twintigtal aanwezigen.

Resultaten

Toch behaalde ongeveer 79 % van de gecontroleerde bedrijven een goed resultaat.
Er werden 34 eetgelegenheden, 44 kleinhandelszaken, 18 gemeenschapskeukens, 21 café’s, 5 bakkerijen, 6 slagerijen, 5 viswinkels, 3 frituren, 3 groothandels en 1 transportbedrijf gecontroleerd.
In totaal werden 25 (18%) waarschuwingen en 5 (3,5%) processen-verbaal opgesteld.

De belangrijkste tekortkomingen waren overtredingen tegen de hygiëne voorschriften, onvoldoende autocontrole en het niet hebben of afficheren van de vereiste toelating en / of registratie.

Alle bedrijven met een ongunstig resultaat zullen opgevolgd worden tot ze in orde zijn.Geen enkel bedrijf werd gesloten omwille van een dreigend gevaar voor de volksgezondheid. Ook moesten er om dezelfde reden geen voedingsmiddelen in beslag genomen worden.

Bron : FAVV