Q-kids

Logo-Qkids

Kinderen zijn een zeer kwetsbare groep. Daarom is het belangrijk dat kinderdagverblijven erop toezien dat hun gezondheid niet in gevaar komt. Om dit risico te beperken verplicht de wet een autocontrolesysteem. Dit bevat de maatregelen die u zal nemen om ervoor te zorgen dat het voedsel in de opvang vanaf de aankoop tot en met het gebruik veilig is. Onze experts van Q-KIDS weten als geen ander hoe dit alles in zijn werk gaat en kunnen u hier dus de nodige ondersteuning en begeleiding bieden. Zo gaat u elke FAVV controle met een gerust hart tegemoet. 

 

Veiligheid en hygiëne in kinderdagverblijven

Kinderen worden in onze kinderdagverblijven, zorgcentra en scholen met de beste zorgen omringd. Gelukkig maar… het is dan ook een heel kwetsbare groep. Men wordt dan ook aan tal van regels, eisen en bepalingen onderworpen, zeker wat kwaliteit, veiligheid en hygiëne betreft.

De experts van AMNorman kunnen u de nodige ondersteuning en begeleiding bieden, zoals:

  • Het geven van opleidingen aan medewerkers in scholen, kinderopvang, jeugdkampen, ...
  • Het opmaken van een handboek specifiek voor groepsopvang volgens de autocontrolegids 41,
  • Het opstellen van een allergenenplan,
  • Begeleiding naar een smiley audit.

 

Eenvoudig handboek voor de kinderopvang

Steeds meer verantwoordelijken van kinderdagverblijven beseffen dat het bijhouden van een eigen autocontrolehandboek onontbeerlijk is. Bij een eventuele controle van het FAVV heeft u met dit handboek immers meteen alle correcte documenten bij de hand. Bovendien is het voor u als verantwoordelijke ook een uiterst handig instrument en biedt het een ideale leidraad voor het leiden van uw kinderdagverblijf.

De experts van AMNorman hebben zelf een eenvoudig handboek voor de kinderopvang ontwikkeld, gebaseerd op de autocontrolegids van Kind & Gezin, maar dan wel herleid tot de essentie. Op die manier is alles duidelijk en overzichtelijk voor de verantwoordelijke(n) en voldoet u aan de eisen van het FAVV.

Allergenenbeheer

Ook kinderdagverblijven krijgen te maken met de toenemende problematiek van voedingsallergieën. Hoe gaat u daarmee om als kinderdagverblijf? Voor deze sector bieden we bedrijfsspecifieke opleidingen aan. 

Trainingen 

VIVO, het opleidingsinstituut voor de sociale sector. Het VIVO verdeelt het vormingsbudget waar ook de kinderopvang en initiatieven voor buitenschoolse opvang (IBO) gebruik van kunnen maken (paritair comité 331). Wilt u graag weten hoe dit alles praktisch in zijn werk gaat? Meer informatie vindt u op de website van het VIVO.

Ontdek hier ons trainingsaanbod voor kinderverzorg(st)ers.

Quinten van Q-kids

Vraag hier uw gepersonaliseerd autocontrolehandboek aan