De Amerikaanse wetgeving op het gebied van levensmiddelenetikettering verschilt nogal van de Europese etiketteringsregels. Wilt u gaan exporteren naar de USA dan is het een hele uitdaging om uw etiketten aan de geldende normen en wetgeving te laten voldoen.

Deze training vergroot het inzicht in de verschillen tussen de Europese en de Amerikaanse wetgeving op het gebied van het etiketteren van levensmiddelen. De deelnemers krijgen handvaten om etiketten te ontwerpen die voldoen aan deze wetgeving. Daarnaast is het mogelijk om specifieke vragen vooraf te stellen zodat deze tijdens de training behandeld kunnen worden.

Volzet
15 december 2021
13u - 17u
300

Kortrijksesteenweg 1121/0202, 9051 Sint-Denijs-Westrem

inhoud

Verschillen en overeenkomsten etiketteringswetgeving USA/ Europa voor verschillende productgroepen.

 

praktijkvoorbeelden

Praktische tips bij productontwikkeling voor de Amerikaanse markt.

 

doelgroep

Iedereen die betrokken is bij het ontwikkelen en exporteren van levensmiddelen naar de USA.

 

praktijkopdracht

Heeft u specifieke vragen of wilt u uw etiketten laten beoordelen door de trainer, stuur ze dan alvast door via etiketexpert@amnorman.be

 

trainer

Elke Debou is sinds 2016 actief als etiketteringsspecialist bij AMNorman. Ze kent als geen ander de knelpunten van een correcte etikettering. Ze staat voedingsbedrijven bij met etiketcontroles, het opstellen van etiketten, specificatiebeheer en allergenenmanagement.