NL|EN

Full day

Microbiologie

Elk levensmiddelenbedrijf moet voedselveiligheid hoog in het vaandel dragen. Naast fysische en chemische, is de microbiële contaminatie hierbij een belangrijke parameter.
Microbiologie is een ruim en moeilijk onderwerp.

Daarom gaan we dieper in op de verschillende soorten micro-organismen (zowel bederf als pathogeen), hun invloed op voeding en mens en de verschillende analysemethodes. We bekijken wat de wetgeving voorschrijft en welke hygiënemaatregelen en -processen je kan toepassen in de strijd met deze 'beestjes'.
We geven een overzicht van de eigenschappen en bronnen van deze voedselgebonden micro-organismen, we leggen uit welke verhittingsmethodes er bestaan en welke impact deze hebben. Je leert laboresultaten correct interpreteren en wat je moet doen met niet-conform resultaten.

Inhoud:

09u.00 – 10u30: Inleiding – Groei in levensmiddelen (voorwaarden) – Bederfkiemen

10.30 – 10.45: Pauze

10.45 – 12.30: Pathogenen: voedselinfectanten

12.30 – 13.00: Broodjeslunch

13.00 – 15.15: Pathogenen: voedselintoxicanten & mycotoxine producerende schimmels

15.15 – 15.30: Pauze

15.30 – 17.00: Microbiologische richtwaarden en interpretatie van analyseresultaten

Doelgroep: kwaliteitsmedewerkers en -verantwoordelijken in de voedingsindustrie.

LesgeverJoyce Buysse, Lead Consultant
DatumDonderdag, 2 april 2020
Aanvang9.00
Einde17.00
AdresKantoren AMNorman
Kortrijksesteenweg 1121 2de verdieping, 9051 Sint-Denijs-Westrem ,
OrganisatorAMNorman
Prijs470,00 euro
Schrijf u in

Formulier

Gekozen sessie

 
 
Ik heb een voucher
Voucher waarde
Voor akkoord met *de algemene voorwaarden*
Gekozen sessie

 
 
Ik heb een voucher
Voucher waarde
Voor akkoord met *de algemene voorwaarden*
de algemene voorwaarden
P200219-111034-5
02.04.2020: 9.00-17.00 (Microbiologie - € 470,00 excl. BTW)