Na de publicatie van versie 2.7 van de omzendbrief m.b.t. sneltesten en microbiologische inhibitortesten voor de detectie van remstoffen in rauwe melk te gebruiken in het kader van autocontrole in december 2021, werd in het begin van deze zomer al een nieuwe versie door het FAVV gepubliceerd dewelke met directe ingang van toepassing is. Dit in tegenstelling tot de vorige versie waarbij er een overgangsperiode was tot 01/07/2023.

Maar wat zijn nu de wijzigingen tussen beide versies? Dat lees je in onderstaande blog.

Voor wat achtergrondinformatie om het vervolg van de tekst goed te kunnen lezen en correct te interpreteren, verwijzen we graag door naar onze vorige blog omtrent remstoffen en hoe ze gedetecteerd worden in rauwe melk.

Misschien de voornaamste vraag die zich opdringt is waarom de nieuwe omzendbrief met directe ingang van toepassing is. De reden hier is omdat het FAVV op hun website nu een onderscheid maakt tussen de door het FAVV gevalideerde en erkende sneltesten dewelke goedgekeurd zijn tot en met 30/06/2023 en deze die geldig blijven. Hierbij aansluitend werd hetzelfde gedaan voor de detectiecapaciteit van de desbetreffende sneltesten.

Verdere wijzigingen naar inhoud toe, zijn er niet. Het lijkt er dus op dat het FAVV de omzendbrief wijzigde om zo alle informatie omtrent melk en colostrum te verzamelen op een vernieuwde webpagina, waar eveneens ook de overzichten terug te vinden zijn van de gevalideerde en erkende sneltesten.

  • am norman FOOD

Hoe kunnen
we jou helpen?

AM Norman