5 S: fundament van uw voedselveiligheidssysteem
Deze opleiding situeert het belang van 5S, biedt kennis inzake de 5S-methodiek en belicht de valkuilen bij het starten met 5S.
Inhoud
Doelstelling is om kennis te maken met de principes en werkwijzen toe te lichten (adhv praktische voorbeelden) zodat elke cursist een duidelijk zicht heeft op de mogelijkheden die kunnen uitgebouwd worden met deze methodiek. De basisvoorwaarden worden toegelicht evenals de procesmatige opbouw van een 5S project.
Bij de invoering van 5S hebben we vaak te maken met veranderingen waarbijzowel middelen, organisatorische als menselijke aspecten aan bod komen. De belangrijkste valkuilen worden hier nader belicht.
Er worden voorbeelden gegeven van welke de aandachtspunten zijn bij het kiezen van een proefproject.
Tijdens deze training komen volgende thema’s aan bod: :
- situering van het belang van 5S
- kennisoverdracht inzake methodiek 5S
- overbrengen van de valkuilen bij het starten van 5S
Doelgroep
Kwaliteits-, productie-, labo-, Qcmanagers en directie van bedrijven die een gecertificeerd kwaliteitssysteem hebben.
Trainer
Karin Vantilt