De laatste jaren stijgt de vraag naar producten met een ‘clean label’ en heerst meer en meer het idee ‘hoe minder additieven, hoe beter’. Hoever kan en mag men hierin meegaan? Wat zijn de gevaren hieraan gelinkt? Hoe ga je creatief om met ‘clean label’?

Inschrijven niet meer mogelijk. Vragen hierover? Mail info@amnorman.be. We helpen je graag verder.
Lesgever: Sigrid Severijns | Elke Debou
21 maart 2022
9u - 15u
470€ (*Alimento)

Kortrijksesteenweg 1121/0202, 9051 Sint-Denijs-Westrem

KMO-portefeuille thema's
Internationalisering

Inhoud

Tijdens deze opleiding nemen we u mee in de wereld van de additieven (zowel op wettelijk als op product-technisch vlak) en hoe je op een creatieve manier richting clean label kan gaan. We duiken ook in enkele recepturen waarmee we praktisch aan de slag gaan om een clean label product te bereiken.
We dompelen je onder in de legale aspecten van additieven maar leren je ook hoe optimaal gebruik te maken van de juiste additieven tijdens productontwikkeling en hoe producten te herformuleren richting ‘cleanlabel’.

  • wat betekent clean label?
  • additieven: wetgevend kader & veiligheid
  • additieven: technologische/functionele aspecten
  • zin & onzin rond additieven
  • praktische cases: hoe een product reformuleren richting clean label?

 

Doelgroep

R&D, productontwikkeling, kwaliteit. Geen specifieke voorkennis vereist.

 

Trainers

Sigrid Severijns is bio-ingenieur in de levensmiddelentechnologie van opleiding, afgestudeerd in 2008 aan de KULeuven. Ze heeft in haar carrière reeds bij verschillende grote internationale bedrijven ruime ervaring opgedaan binnen de domeinen R&D en innovatie: Beneo, Fuji Oil Europe, Barry Callebaut, Dossche Mills. Sedert 2020 is ze actief als consultant bij AMNorman om bedrijven bij te staan tijdens hun productontwikkelingsproces.

Elke Debou is in 2005 afgestudeerd als bachelor voedings- en dieetkunde. Ze startte haar carrière als diëtiste en was eveneens 4 jaar werkzaam bij Culinor waar ze verantwoordelijk was voor de etikettering van de producten. In 2016 startte ze als etiketteringsspecialist bij AMNorman. Ondertussen is ze teamleader van de etiketteringsdienst en stuurt ze de etiketteringsspecialisten aan, ze volgt eveneens de laatste updates op gebied van etikettering en houdt het team op de hoogte van de recentste wetgeving.

 

subsidie*

Deze opleiding komt in aanmerking voor Alimento. Deelnemers werkzaam in paritair comité 118 & 220 kunnen een tegemoetkoming van Alimento ontvangen (140€ per deelnemer, met een max. van 420€ per bedrijf).