Steeds meer jonge kinderen lijden aan één of andere vorm van allergie: latex, voeding, dieren, stuifmeel … 

 

In deze workshop focussen we op voedselallergenen.

Inschrijven niet meer mogelijk. Vragen hierover? Mail info@amnorman.be. We helpen je graag verder.
Lesgever: Benedicte De Vreese
10 maart 2022
9u - 12u
139€

Online via Zoom

KMO-portefeuille thema's
Beroepsspecifieke Competenties

Inhoud

Als verzorger doe je kennis op om juiste keuzes te maken bij de voedselbereiding voor kinderen met een allergie.
Je leert ook de symptomen van een allergische reactie herkennen. Zo kan je snel en kordaat ingrijpen indien nodig.

  • wat is een voedselallergie/ -intolerantie
  • welke voedselallergenen komen voor
  • wat zijn kruisallergieën
  • welke allergeneninfo kan je terugvinden op een voedingsetiket en hoe moet je dit interpreteren.
  • allergeenvrije voeding
  • maatregelen om kruisbesmetting tegengaan
  • allergenenbeleid en aandachtspunten tijdens een FAVV-inspectie

 

Trainer

Benedicte De Vreese startte na haar studie bachelor biochemie als laborant bij Ajinomoto Omnichem en later als consultant bij Pharma Insight. In maart 2020 startte ze bij AMNorman in het labelling team. Dagelijks controleert ze etiketten en productspecificaties. Een grondige kennis van allergenen is daarbij noodzakelijk om een goede beoordeling te kunnen maken. Ze verdiepte zich in allergenen en vervoegde het Q-kids team.