De etikettering van diervoeders is geregeld volgens Europese wetgeving. Voorschriften voor etikettering hangen van veel zaken af: soort diervoeding, toepassing... De eisen zijn talrijk en veel medewerkers in diervoedingsbedrijven zien door het bos de bomen niet meer. 

Schrijf je in voor deze opleiding
18 augustus 2022
9u - 17u
470€

Kortrijksesteenweg 1121/0202, 9051 Sint-Denijs-Westrem

inhoud

Volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Wat moet er minimaal op een etiket voor voedselproducerende dieren (rundvee, pluimvee, varkens, paarden, …) ?
  • Wat moet er minimaal op een etiket voor petfood (honden, katten, zangvogels, …) ?
  • Welke ingrediënten mag ik gebruiken in diervoeding?
  • Dien ik alle toevoegingsmiddelen te etiketteren?
  • Hoe zit het met claims?

Dit telkens in functie van het soort diervoeding en het toepassingsgebied. Tijdens deze opleiding komen zowel de etiketteringseisen aan bod van mengvoeders (volledige en aanvullende diervoeders), voedermiddelen, toevoegingsmiddelen en voormengsels. Er wordt ook heel specifiek ingegaan op eisen voor petfood.

 

doelgroep

kwaliteitsverantwoordelijken, nutritionisten, marketeers, verkopers… in de diervoedersector.

 

trainer

Joke Bouckaert is na haar master industriële wetenschappen, optie biochemie aan de slag gegaan als productonwikkelaar bij Alpro. Later werd ze productontwikkelaar bij Westvlees Group. In 2009 maakte ze de overstap van productontwikkelaar naar kwaliteitsverantwoordelijk bij Westvlees Group. In 2018 startte ze als consultant bij AMNorman. Ze ondersteunt meerdere bedrijven met hun kwaliteitsmanagementsysteem en hun certificatie naar BRCGS, IFS, FSSC en autocontrole. Joke specialiseerde zich in de etikettering van diervoeders en is eveneens een door Ovocom Gerefereerd Consulent.

deelnemen aan de opleiding?

Vul onderstaand formulier in. 

Bedrijfsgegevens
Contactpersoon
Deelnemers
Meer dan twee deelnemers?
KMO Portefeuille
AMNorman is een KMO-portefeuille geregistreerd dienstverlener. Ons registratienummer voor opleidingen is DV.O2349697. Om gebruik te kunnen maken van de steunmaatregelen van de KMO-portefeuille moet uw onderneming aan bepaalde voorwaarden voldoen. Meer info over de voorwaarden kan u raadplegen op de website www.kmo-portefeuille.be.

Een subsidieaanvraag kan ingediend worden zodra bevestiging van uw inschrijving voor deze opleiding en uiterlijk tot 14 dagen na startdatum van deze opleiding.

+32 (0)9 223 84 89
info@amnorman.be

Kortrijksesteenweg 1121 - bus 0202
9051 Sint-Denijs-Westrem

BTW BE 0830.793.815