De etikettering van diervoeders is geregeld volgens Europese wetgeving. Voorschriften voor etikettering hangen van veel zaken af: soort diervoeding, toepassing... De eisen zijn talrijk en veel medewerkers in diervoedingsbedrijven zien door het bos de bomen niet meer. 

 

 

Volzet
Lesgever: Lieselot Heyse
11 april 2024
9u - 17u
470€

Kortrijksesteenweg 1121/0202, 9051 Sint-Denijs-Westrem

KMO-portefeuille thema's
Internationalisering

Inhoud

Volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Wat moet er minimaal op een etiket voor voedselproducerende dieren (rundvee, pluimvee, varkens, paarden, …) ?
  • Wat moet er minimaal op een etiket voor petfood (honden, katten, zangvogels, …) ?
  • Welke ingrediënten mag ik gebruiken in diervoeding?
  • Dien ik alle toevoegingsmiddelen te etiketteren?
  • Hoe zit het met claims?

Dit telkens in functie van het soort diervoeding en het toepassingsgebied. Tijdens deze opleiding komen zowel de etiketteringseisen aan bod van mengvoeders (volledige en aanvullende diervoeders), voedermiddelen, toevoegingsmiddelen en voormengsels. Er wordt ook heel specifiek ingegaan op eisen voor petfood.

 

Doelgroep

kwaliteitsverantwoordelijken, nutritionisten, marketeers, verkopers… in de diervoedersector.

 

Trainer

Lieselot Heyse is al sinds 2020 voedselveiligheidsadviseur. Ze geeft geregeld trainingen over HACCP, voedselveiligheid en allergenen. Ze ondersteunt meerdere bedrijven met hun kwaliteitsmanagementsysteem en hun certificatie naar BRCGS, IFS, FSSC en autocontrole. Lieselot specialiseerde zich in de etikettering van diervoeders en is eveneens een door Ovocom Gerefereerd Consulent.