Heel wat voedingsbedrijven worden geconfronteerd met verschillende normen zoals BRC, IFS, HACCP en nu ook ISO 22000/FSSC 22000. Deze opleiding biedt een praktisch hulpmiddel voor het situeren van ISO 22000 en FSSC.

Schrijf je in voor deze opleiding
Lesgever: Evelyne Heekhout
04 juni 2024
9u - 17u
zie Alimento

King George Café bv
Driekoningenstraat 48 - 9100 SINT-NIKLAAS

Inhoud

Februari 2010, werd het FSSC (Food Safety System Certificate) 22000, dat ISO 22000 combineert met Technical Standard 22002-1 (vroeger PAS 220 (prp bijlage)), aanvaard door het GFSI. Daardoor kreeg ISO 22000 terug meer aandacht als alternatief voor de BRC, IFS standaarden want ISO 22000 alleen, is niet erkend door GFSI.

In juni 2018 werd versie 2 van de ISO 22000 gepubliceerd die nieuwe begrippen zoals higher level management structuren en contextanalyse introduceren als grootste verandering. Grondige veranderingen aan de structuur en interpretatie van HACCP.

Van alle GFSI erkende certificaten was FSSC22000 reeds als eerste verplicht onaangekondigd te auditeren, 1 maal per 3 jaar.
In 2020 alweer een wijziging voornamelijk om te voldoen aan GFSI, introductie van voedselveiligheidscultuur.
 

Tijdens de opleiding komen volgende onderwerpen aan bod:

  • ISO 22000/FSSC 22000: achtergrond, voor- en nadelen, (te verwachten) ontwikkelingen
  • FSSC 22000 versie 6: alle criteria worden praktisch overlopen
  • Overeenkomsten en verschillen met BRC / IFS worden toegelicht.
  • ISO 22000/FSSC 22000 audit

 

Doelgroep

Kwaliteits-, productiemanagers, directie zowel van bedrijven met FSSC 22000 certificaat als bedrijven met een interesse in FSSC 22000

 

Voorkennis

Kennis van Haccp, GMP en kwaliteitsmanagement is wenselijk.

 

Trainer

Evelyne Heekhout