Om Salmonella te bestrijden, is het essentieel om de bestrijdingskenmerken, -mogelijkheden en -beperkingen te kennen. Hierdoor kan men het risico inschatten, om vervolgens de gepaste voorzorgs- en beheersmaatregelen te nemen.

Schrijf je in voor deze opleiding
Lesgever: Dirk Obin
18 september 2024
9u - 13u
zie Alimento

Online

Inhoud

In deze opleiding verwerf je inzichten m.b.t. Salmonella. We staan kort stil bij de classificatie, de kenmerken en de groeikarakteristieken. We situeren historiek en ziektebeeld van de bacterie. Wat zijn risicoproducten en de besmettingsbronnen. Welke preventieve maatregelen kunnen we nemen en wat is het wettelijk kader.

Tijdens de opleiding komen volgende onderwerpen aan bod:

Een duidelijke uiteenzetting waarbij we uitgaande van de wetenschappelijke informatie en de wettelijke vereisten telkens een vertaalslag maken naar de praktijk.
Er is steeds mogelijkheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaring met de trainer en de medecursisten.

 

Doelgroep

Alle medewerkers die vanuit hun functie een goede basiskennis wensen te hebben over Salmonella van A tot Z: kwaliteitsverantwoordelijken, kwaliteitsmedewerkers, labomedewerkers, leden van het HACCP-team, productieverantwoordelijken en andere medewerkers die betrokken zijn met het opvolgen en borgen van de voedselveiligheid van (kant-en-klare) levensmiddelen.
 

Trainer

Dirk Obin