Leer communicatievaardigheden om voedselveiligheid uit te dragen op de werkvloer. Met behulp van goede communicatietechnieken kan er actief meegewerkt worden aan een goede voedselveiligheidscultuur!

Schrijf je in voor deze opleiding
Lesgever: Dirk Obin
15 mei 2024
9u - 17u
zie Alimento

Van der Valk Hotel Nazareth
Autostrade E17 - 9810 NAZARETH

Inhoud

Deze cursus van 2 dagen kadert het belang van voedselveiligheid en zet dit om in communicatievaardigheden voor wie het effectief dagdagelijks moet gaan opvolgen en uitdragen op de vloer. Met behulp van goede communicatie technieken kan er actief meegewerkt worden aan een goede voedselveiligheidscultuur!

Kwaliteitscontroleurs en eerstelijnsverantwoordelijken vormen een belangrijke schakel tussen het management van het bedrijf en de werkvloer.
Vaak echter worden ze heen en weer geslingerd tussen de productiedruk enerzijds en de steeds toenemende eisen rond hygiëne, voedselveiligheid en kwaliteit anderzijds. Beiden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden maar het evenwicht vinden en medewerkers blijvend motiveren, is vaak een moeilijke oefening.
Het doel van deze opleiding bestaat er dan ook uit om de eerstelijns-verantwoordelijken

  • bewust te maken van het belang van persoonlijke en algemene bedrijfshygiëne als basisvoorwaarden voor de beheersing van voedselveiligheidsrisico's op de werkvloer met vermindering van interne afkeur en klantenklachten;
  • vaardigheden bij te brengen om hun job als ‘hygiëne- en voedselveiligheidssupervisor’ op de werkvloer goed uit te voeren.
  • Voedselveiligheidscultuur: werknemers stimuleren samen met u voedselveilig te denken, handelen, de boodschap overbrengen...

 

Doelgroep

Alle personen met verantwoordelijkheid en/of een leidinggevende functie tegenover uitvoerende medewerkers op de werkvloer: eerstelijnsverantwoordelijken zoals meestergasten, teamleaders, ploegbazen, supervisors, kwaliteitscontroleurs … (arbeiders of bedienden)

 

Trainer

Dirk Obin