Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoofdnavigatie

  • Home
  • Onze diensten
  • Opleidingen
  • Over ons
  • Nieuws
  • Contact
Home

Main navigation

  • Home
  • Onze diensten
  • Opleidingen
  • Over ons
  • Nieuws
  • Contact

Etikettering

Dit is een korte tekst voor SEO

U bent hier

  • Home
  • Etikettering
  • Alle artikels
  • Kwaliteitsmanagement
  • Etikettering
  • Cases
  • keurmerken
    23 November 2020

    De voordelen van keurmerken

    Duurzame consumptie zit nog steeds in de lift. De duurzame omzet is in 2017 bijvoorbeeld met ⅓ gestegen! Concreet hebben Vlamingen in 2017 585 miljoen euro uitgegeven aan duurzame consumptie, tegenover 429 miljoen in 2015. 

    Vlamingen geven bovendien niet alleen meer uit aan duurzame voeding, maar hebben er ook een mening over. In de MONITOR DUURZAME VOEDSELKEUZES geven Vlamingen bijvoorbeeld aan dat ze nood hebben aan correcte, duidelijke en eenvoudige informatie. Drie kwart van de Vlamingen ziet daarom heil in het gebruik van labels om aan te geven hoe duurzaam een voedingsproduct is. 

    Lees meer
  • Nutriscore
    27 October 2020

    Nutri-score: het label voor bewuste voedingskeuzes

    De nutri-score op de verpakkingen van onze voeding is twee jaar geleden in het leven geroepen. Stap voor stap maken steeds meer producenten gebruik van het label. Twijfel je om zelf ook het label op je verpakkingen te plaatsen? We leggen graag uit hoe alles in zijn werk gaat.

    Lees meer
  • Nutri score
    20 June 2018

    Gaat België ook voor het Nutri-Score label?

    Federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block wil een gezondheidslabel op voedselverpakkingen invoeren. Dat moet de consument helpen om in de winkel gezondere keuzes te maken. Het Vlaams Instituut Gezond Leven is voorstander van het voorstel en meent dat ons land, net als Frankrijk, het ‘Nutri-Score’ label kan invoeren. “Toch moet ook het effect van dat label op het koop- en eetgedrag van de consument blijvend opgevolgd en geëvalueerd worden”, aldus Gezond Leven.

    Lees meer
  • Etikettering
    31 May 2018

    Nieuwe regels land van oorsprong en plaats van herkomst primaire ingrediënten

    De regels inzake oorsprong en herkomst van primaire ingrediënten waren nog onduidelijk bij het in voege treden van Verordening 1169/2011.
    Op 28 mei 2018 werd UITVOERINGSVERORDENING 2018/775 gepubliceerd met nieuwe regels inzake oorsprongsvermelding (COOL-verordening (Country-Of-Origin Labelling)).

    Lees meer
  • Etiketten acoholische dranken
    13 March 2018

    Nieuwe regels etikettering alcoholische dranken?

    De gezamenlijke Europese alcoholsector heeft een zelfreguleringsvoorstel gepresenteerd betreffende het verstrekken van informatie over de voedingswaarde en ingrediënten van alcoholhoudende dranken.
    Er komen een paar voor alle alcoholhoudende dranken geldende regels, maar vooral annexen voor bier, cider, wijn en gedistilleerde dranken. 

    Lees meer
  • Label
    21 July 2017

    Voedingswaardevermelding volgens Amerikaans model, absoluut geen copy-paste van onze gekende Europese regels

    Het Amerikaanse model van voedingsetiketten en dan vooral het ‘nutrition panel’ is sterk veranderd. Een copy-paste van het Europese voedingswaardemodel is al helemaal uit den boze. De Amerikaanse eisen omtrent voedingswaarde-etikettering zijn strikt.
    Momenteel heerst er een overgangsperiode van oude naar nieuwe labels, deze werd tevens onlangs verlengd. Op 1 januari 2020 moeten bedrijven met een omzet van meer dan 10 miljoen dollar compliant zijn. Bedrijven met kleinere omzet krijgen één jaar langer de tijd.

    Lees meer
  • Zuivelnamen
    15 June 2017

    Europees Hof legt bescherming zuivelnamen strikt uit

    Sojamelk of tofoeboter verkopen? Mag niet, zegt het Europees Hof van Justitie woensdag. Of toch niet onder die naam. De Europese Unie heeft immers strikte regels rond benamingen met melk, room, boter, kaas of yoghurt. Zij mogen enkel gebruikt worden voor producten van dierlijke oorsprong.

    Lees meer
  • Taart op grootmoeders wijze
    13 June 2016

    Bakkers mogen geen rijsttaart op grootmoeders wijze meer verkopen.

    Bakkers kunnen geen artisanale rijsttaart meer maken en bewaren als ze de voorschriften van het FAVV moeten volgen.
    Alles heeft te maken met een van de basisproducten namelijk melk.
    De hele discussie draait in feite om twee zaken: het bereidingsproces en de bewaring van de rijsttaartjes, zegt Bart Thomassen van de beroepsfederatie voor bakkers Vlaanderen.

    Lees meer
Home

Hoofdnavigatie

  • Home
  • Onze diensten
  • Opleidingen
  • Over ons
  • Nieuws
  • Contact

Contact

+32 (0)9 223 84 89

info@amnorman.be

Kortrijksesteenweg 1121 - bus 0202
9051 Sint-Denijs-Westrem

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Footer menu

  • Disclaimer & privacy policy
  • Algemene voorwaarden
Copyright © 2021 AMNorman - All rights reserved.